top of page
Kiss_blå.png

CSRD og den dobbelte væsentlighedsvurdering 

 

EU's Corporate Sustainability Reporting-direktiv (CSRD) kan ved første øjekast virke som en skræmmende og tidskrævende opgave. Ja, det er en omfattende øvelse, men med en systematisk tilgang, stor erfaring og de rigtige værktøjer på plads, så kan vi hjælpe med at reducere kompleksiteten og få forretningen ombord.

Vi sætter en ære i, at det er os som selv/personligt udfører alt arbejdet fra skrivebordsanalyse over interviews til workshops for at sikre sammenhæng og en høj grad af faglig indsigt undervejs. Ingen juniorkonsulenter eller eksterne partnere er involveret i processen.

 

Vi bistår kunder i den dobbelte væsentlighedsvurdering fra A til Z. Lige fra den indledende dialog til den endelige overdragelse af DMA og den indledende GAP-analyse. Vi har ingen incitamenter til at gøre øvelsen større eller mere kompleks end nødvendigt og vi fokuserer på skal fremfor må – eller med andre ord vi ved hvad der er “need to do” og hvad der er  ”nice to do”.   Vi leverer typisk en full-service pakke, men kan også bistå med visse trin i processen, hvis din virksomhed fx selv ønsker at påtage sig interessentdialogen.

Enkelt sagt arbejder vi os systematisk gennem følgende trin:

1.png
2.png
3.png
Billede4.png
Billede5.png
Billede6.png
Billede7.png

Etablere intern projektgruppe og deskwork om værdikæde og due diligence

Gennemgå bruttoliste med ESG-emner

 

Interessentdialog og engagement (online spørgeskema og interviews)

 

Vurdering af bæredygtighedspåvirkninger og finansielle risici og muligheder for hvert emne

 

Beslutte og anvende tærskelværdier

 

GAP-analyse og datapunkter

 

Endelig overdragelse og metodebeskrivelse klar til begrænset sikkerhed 

Processen tager typisk mellem 3-6 måneder fra start til endelig overdragelse af den dobbelte væsentlighedsvurdering.

 

Vi har allerede bistået både børsnoterede virksomheder, danske virksomheder med udenlandske datterselskaber og udenlandske virksomheder med danske datterselskaber med at gennemføre en robust DMA på tværs af brancher som logistik, produktion, livstilsprodukter og serviceudbydere. 
 

Du er velkommen til at ringe til os eller sende os en e-mail, hvis du har spørgsmål.

Ripples
bottom of page